Luonnonläheisyyttä kaupungissa

Jyväskylä on yliopistokaupunki, joka tarjoaa monipuolisesti opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia. Tänne muutetaankin pienemmistä ympäryskunnista opiskelemaan ja työskentelemään. Suomessa muuttoliike on ollut jatkuvasti maalta kaupunkiin ja Jyväskylässäkin on kaavoitettu yhä enemmän asuinalueita. Jyväskylä onkin laajentunut jatkuvasti tarjoten yhä useammille kodin lähellä palveluja.

Usein nuorella ei ole edes mahdollisuutta valita sitä vaihtoehtoa, että jäisi syntymäkuntaansa maaseudulle opiskelemaan tai töihin. Kuitenkin ajatus kaupungissa asumisesta voi olla vieras ja luotaantyöntävä. Tällainen ajatus itselläkin oli muuttaessani Jyväskylään. Tuleeko minusta todella kaupunkilainen!

Huoli oli todella turha: Jyväskylä on jokaiselle juuri sitä, mitä haluaa sen olevan. Riittävän suuri tarjotakseen loistavat palvelut ja mahdollisuudet laajoihin ihmissuhdeverkostoihin ja kulttuurin harjoittamiseen. Kuitenkin Jyväskylä on luonnonläheinen ja sopivan kodikas meille maaseutuelämään tottuneille. Uusilla asuinalueilla voi olla rinta rinnan kerrostaloja ja omakotitaloja ja vieressä maalaistalo kotieläimineen. Lisäksi luontopolut ja puistoalueet tuovat jokaiselle luonnon kotiovelle saakka. Tämä luonnonläheisyys houkuttelee koko ajan uusia jyväskyläläisiä.

Toivottavasti sinäkin olet löytänyt juuri sen oman paikan asua ja elää!

Vertaile